Składniki :
- 7 średnich ziemniaków
- zielona lub żółta fasolka szparagowa [może być mrożona]
- groszek zielony [może być mrożony lub konserwowy]
- czerwona papryka
- 1 mały por
- 1 biała cebula
- 5 ząbków czosnku
- 3 duże pomidory
- łyżka masła
- olej
- 1 mała marchewka
- sól,pieprz,sucha papryczka chili,czerwona słodka i ostra papryka,curry,oregano,przyprawa do gulaszu,przyprawa do ziemniaków
Wykonanie :
Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę, doprawić wszystkimi przyprawami i na maśle z olejem smażyć na dużym ogniu mieszając aż się zarumienią. Podlać wodą, dodać wcześniej pokrojone pozostałe warzywa, przeciśnięty czosnek i całość dusić pod przykryciem aż ziemniaki i reszta warzyw będzie miękka. Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać do mięs lub jako samodzielna potrawa.