Składniki :

  • 7 średnich ziemniaków
  • zielona lub żółta fasolka szparagowa [może być mrożona]
  • groszek zielony [może być mrożony lub konserwowy]
  • czerwona papryka
  • 1 mały por
  • 1 biała cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 duże pomidory
  • łyżka masła
  • olej
  • 1 mała marchewka
  • sól,pieprz,sucha papryczka chili,czerwona słodka i ostra papryka,curry,oregano,przyprawa do gulaszu,przyprawa do ziemniaków

Wykonanie :

Ziemniaki pokroić w grubszą kostkę, doprawić wszystkimi przyprawami i na maśle z olejem smażyć na dużym ogniu mieszając aż się zarumienią. Podlać wodą, dodać wcześniej pokrojone pozostałe warzywa, przeciśnięty czosnek i całość dusić pod przykryciem aż ziemniaki i reszta warzyw będzie miękka. Sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać do mięs lub jako samodzielna potrawa.