Składniki :
- 8 kiełbasek dobrej jakości
- 4 białe cebule pokrojone w piórka
Glazura/marynata :
- 4 łyżki pikantnego sosu bbq lub ostrego keczupu
- 5 przeciśniętych ząbków czosnku
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka chili w płatkach
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Wykonanie :
Na początku należy przygotować marynatę mieszając ze sobą wszystkie jej składniki. Sos powinien być gęsty by dokładnie obkleić kiełbaski. Następnie należy przygotować kiełbaski nacinając je gęsto. W tak przygotowane kiełbaski wetrzeć dokładnie marynatę – dokładnie by weszła w nacięcia a następnie wmieszać cebulę w całość tak, by również pokryła się marynatą. Odstawić pod przykrycie do lodówki na całą noc. Następnie wyjąć kiełbaski z lodówki 2h przed planowanym ich grillowaniem. Ugrillowane kiełbaski podawać z sałatkami.