Składniki :

  • 8 kiełbasek dobrej jakości
  • 4 białe cebule pokrojone w piórka

Glazura/marynata :

  • 4 łyżki pikantnego sosu bbq lub ostrego keczupu
  • 5 przeciśniętych ząbków czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka chili w płatkach
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie :

Na początku należy przygotować marynatę mieszając ze sobą wszystkie jej składniki. Sos powinien być gęsty by dokładnie obkleić kiełbaski. Następnie należy przygotować kiełbaski nacinając je gęsto. W tak przygotowane kiełbaski wetrzeć dokładnie marynatę – dokładnie by weszła w nacięcia a następnie wmieszać cebulę w całość tak, by również pokryła się marynatą. Odstawić pod przykrycie do lodówki na całą noc. Następnie wyjąć kiełbaski z lodówki 2h przed planowanym ich grillowaniem. Ugrillowane kiełbaski podawać z sałatkami.