• 2 piersi z kurczaka pokrojone w długie kawałki
  • 3 jajka do panierowania
  • sól, pieprz, płatki chili do przyprawienia mięsa i trochę do jajka
  • olej do smażenia
  • sałatka do podania np grecka
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki pokruszonych na drobno płatków kukurydzianych
  • sól, pieprz, płatki chili, papryka słodka, ostra i wędzona, curry, przyprawa do pomidorów np do bruschetty, przyprawa do kurczaka

Mięso przyprawić i odstawić na godzinę na bok. Do jajka dodać przyprawy i wymieszać całość dokładnie. Składniki panierki dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso panierować w jajku a następnie w mieszance z płatkami kukurydzianymi i smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z sałatkami.