Składniki :
- – 1 kg skrzydełek z kurczaka
- – 5 ząbków czosnku
- – 2 łyżki sosu sojowego
- – 2 łyżki soku z cytryny
- – 2 łyżki sosu tabasco
- – 1 łyżka octu winnego
- – 1 łyżka miodu
- – 3 łyżki oliwy
- – świeżo mielony kolorowy pieprz
- – sól
Wykonanie :
W misce wymieszać przeciśnięty czosnek, miód, sok z cytryny, sos sojowy, tabasco, ocet winny i oliwę, sól i pieprz. Do miski z marynatą włożyć skrzydełka, dokładnie wymieszać całość, by skrzydełka były dokładnie pokryte marynatą. Odstawić na 3h do lodówki. Nagrzać piekarnik do 200*. Skrzydełka ułożyć na blasze i piec około 15 minut. W czasie pieczenia przekręcać skrzydełka kilka razy i polewać pozostałą marynatą.