Składniki :
- 1 łyżeczka oleju kukurydzianego
- 1 pierś z kurczaka
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki świeżo startego imbiru
- 2 łyżki czerwonej pasty curry
- 600 ml mleka kokosowego
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- pęczek kolendry
- sos sojowy
- świeże małe chili
- ryż
Wykonanie :
W woku rozgrzać olej i podsmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w paseczki.
Dodać posiekany czosnek, imbir, posiekane chili, sos sojowy, pastę curry i smażyć na dużym ogniu cały czas mieszając.
Do woka dodać mleczko kokosowe, zmniejszyć ogień i dusić 20 minut.
Na koniec dodać pomidorki poprzekrawane na pół i dalej gotować 5 minut.
Ryż ugotować na sypko.
Na koniec podawać posypane obficie kolendrą.