Składniki :

  • 1 łyżeczka oleju kukurydzianego
  • 1 pierś z kurczaka
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki świeżo startego imbiru
  • 2 łyżki czerwonej pasty curry
  • 600 ml mleka kokosowego
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • pęczek kolendry
  • sos sojowy
  • świeże małe chili
  • ryż

Wykonanie :

W woku rozgrzać olej i podsmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w paseczki.
Dodać posiekany czosnek, imbir, posiekane chili, sos sojowy, pastę curry i smażyć na dużym ogniu cały czas mieszając.
Do woka dodać mleczko kokosowe, zmniejszyć ogień i dusić 20 minut.
Na koniec dodać pomidorki poprzekrawane na pół i dalej gotować 5 minut.
Ryż ugotować na sypko.
Na koniec podawać posypane obficie kolendrą.