Składniki :
- wołowina [najlepiej samemu wybrać kawałek mięsa i w domu go zmielić lub drobno posiekać na tatara]
- 2 surowe żółtka
- 1 biała cebula
- 1 ogórek kiszony
- 1 ogórek konserwowy
- 4 sardynki w oleju
- 6 grzybków marynowanych [najlepsze własne domowe grzybki w occie]
- oliwa z oliwek [około 3 łyżek]
- łyżka soku z cytryny
- czerwona słodka papryka, sól, pieprz, ewentualnie odrobina przyprawy do zup typu maggi
- natka pietruszki
- 1 małe pikantne chili
Wykonanie :
W miseczce wymieszać mięso z przyprawami, żółtkami, posiekaną bardzo drobno białą cebulą, papryczką chili, ogórkami, sardynkami i grzybkami.
Doprawić całość sokiem cytrynowym, oliwą, posiekaną natką pietruszki i ewentualnie solą i pieprzem w razie potrzeby.
Podawać po kilkugodzinnym schłodzeniu w lodówce.