Składniki :
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka masła
- 1 posiekana biała cebula
- 10 zielonych oliwek
- 1 pokrojona w paski czerwona papryka
- 1 pokrojona w paski żółta papryka
- 1 pokrojona zielona papryka
- 4 jajka
- sól, pieprz, chili w płatkach
- 2 pokrojone w kostkę pomidory
- pół pęczka natki pietruszki
- grzanki czosnkowe do podania
- 1 czubata łyżka serka mascarpone
Wykonanie :
Na początku należy przygotować masę jajeczną mieszając jajka z mascarpone, przyprawami, natką pietruszki. Na oliwie z masłem podsmażyć cebulkę, dodać papryki i pomidory i smażyć całość razem kilka minut. Dodać oliwki pokrojone w plasterki a następnie całość zalać masą jajeczną i smażyć razem cały czas mieszając. Gdy jajka się zetną sprawdzić smak, doprawić i podawać posypane natką pietruszki.