Składniki :

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka masła
  • 1 posiekana biała cebula
  • 10 zielonych oliwek
  • 1 pokrojona w paski czerwona papryka
  • 1 pokrojona w paski żółta papryka
  • 1 pokrojona zielona papryka
  • 4 jajka
  • sól, pieprz, chili w płatkach
  • 2 pokrojone w kostkę pomidory
  • pół pęczka natki pietruszki
  • grzanki czosnkowe do podania
  • 1 czubata łyżka serka mascarpone

Wykonanie :

Na początku należy przygotować masę jajeczną mieszając jajka z mascarpone, przyprawami, natką pietruszki. Na oliwie z masłem podsmażyć cebulkę, dodać papryki i pomidory i smażyć całość razem kilka minut. Dodać oliwki pokrojone w plasterki a następnie całość zalać masą jajeczną i smażyć razem cały czas mieszając. Gdy jajka się zetną sprawdzić smak, doprawić i podawać posypane natką pietruszki.