Składniki :
- 3 małe cebulki dymki
- pół średniej czerwonej cebuli
- sól, pieprz, curry, ostra papryka, chili [do przyprawienia kurczaka]
- 1 duża pierś z kurczaka
- jogurt naturalny
- opakowanie chleba pita
- mała główka sałaty lodowej
- opakowanie rukoli
- pomidorki koktajlowe
Na sos :
- 4 ząbki czosnku
- czubata łyżeczka musztardy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, curry, ostra papryka, chili
- sok z całej cytryny
Wykonanie :
Na początku należy zmiksować składniki sosu blenderem i odstawić na 30 minut do lodówki.
Cebulki i czerwoną cebulę posiekać drobniutko, dodać pokrojone w cienkie paseczki mięso, jogurt, przyprawy i całość marynować 30 minut.
Mięso usmażyć wlewając na patelnię też całą marynatę.
Chlebki rozkroić i nafaszerować do połowy posiekaną sałatą, pomidorkami i rukolą.
Na wierzch wkładać mięso razem z marynatą z patelni.
Podawać od razu po przyrządzeniu.