Składniki :

  • 3 małe cebulki dymki
  • pół średniej czerwonej cebuli
  • sól, pieprz, curry, ostra papryka, chili [do przyprawienia kurczaka]
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • jogurt naturalny
  • opakowanie chleba pita
  • mała główka sałaty lodowej
  • opakowanie rukoli
  • pomidorki koktajlowe

Na sos :

  • 4 ząbki czosnku
  • czubata łyżeczka musztardy
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, curry, ostra papryka, chili
  • sok z całej cytryny

Wykonanie :

Na początku należy zmiksować składniki sosu blenderem i odstawić na 30 minut do lodówki.
Cebulki i czerwoną cebulę posiekać drobniutko, dodać pokrojone w cienkie paseczki mięso, jogurt, przyprawy i całość marynować 30 minut.
Mięso usmażyć wlewając na patelnię też całą marynatę.
Chlebki rozkroić i nafaszerować do połowy posiekaną sałatą, pomidorkami i rukolą.
Na wierzch wkładać mięso razem z marynatą z patelni.
Podawać od razu po przyrządzeniu.