• 1 mała kapusta biała poszatkowana w cienkie piórka i lekko posolona i zagnieciona by zmiękła
  • 1 mała cebula – zasolona i odciśnięta
  • 2 pęczki szczypiorku drobno posiekane
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 utarta marchewka
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia masy
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • opakowanie średnich i małych krewetek – usmażonych na maśle z czosnkiem, solą i odrobiną cytryny
  • sos ostrygowy do smaku – 3 łyżki
  • łyżka pasty gochujang
  • 1 łyżka sproszkowanego bulionu krewetkowego lekko rozmieszanego z kilkoma łyżkami wody

Usmażone krewetki dzielimy na dwa rodzaje – mniejsze do środka placków a większe do podania na plackach. W misce mieszamy przygotowaną kapustę, cebulę, marchew, jajka, przyprawy, pastę, bulion, sos, szczypiorek, mąkę [uważając by nie dodać jej za dużo – powinno jej być możliwie jak najmniej by nie przytłoczyła smaku placków], czosnek, małe krewetki i całość dokładnie mieszamy. Gotową doprawioną i rozmieszaną masę smażymy jak klasyczne placki ziemniaczane z obu stron na rumiano na oleju kokosowym. Podawać przybrane dużymi krewetkami, szczypiorkiem i słodkim sosem aceto balsamico.