• 1 pierś z kurczaka usmażona w pikantnej panierce
  • mix sałat
  • szklanka pokrojonych pomidorków kokrajlowych
  • 1 zielony ogórek
  • 1 posiekana czerwona cebulka
  • 1 plasterek ananasa drobno posiekany
  • prażony sezam do podania
  • mała puszka kukurydzy
  • pęczek kolendry
  • pęczek szczypiorku
  • opcjonalnie ryż
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1 łyżka sosu mirin
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 czubata łyżeczka mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu teriyaki

Warzywa przygotować, pokroić odpowiednio i wymieszać. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić na pikantnie i usmażyć w panierce na rumiano i wymieszać z sałatką. Składniki sosu wymieszać w rondelku i wolno podgrzewać aż całość się zagotuje i zgęstnieje. Lekko przestudzić. Sałatkę na koniec posypać sezamem, posiekanym szczypiorkiem i kolendrą i polać obficie sosem. Od razu podawać.