Składniki :
- pieczarki
- duże pomidory
- gotowana szynka
- pół szklanki białego wytrawnego wina
- masło
- 2 ząbki czosnku
- mozzarella
- sól, pieprz, curry
- szczypiorek
- natka pietruszki
Wykonanie :
Pieczarki posiekać i po przyprawieniu [już na patelni] usmażyć na maśle.
Dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, przeciśnięty czosnek, wino, pokrojoną w kostkę szynkę i całość dusić pod przykryciem.
Po 10 minutach dodać środki po wydrążeniu pomidorów.
Zwiększyć gaz i odparować płyn na patelni.
Gdy farsz będzie odparowany nakładać go do pomidorów a na wierzchu kłaść gruby płat mozzarelli.
Zapiekać pomidory w naczyniu żaroodpornym w 180*C tak długo, aż pomidory zmiękną a mozzarella mocno się stopi.