Składniki :

  • pieczarki
  • duże pomidory
  • gotowana szynka
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • masło
  • 2 ząbki czosnku
  • mozzarella
  • sól, pieprz, curry
  • szczypiorek
  • natka pietruszki

Wykonanie :

Pieczarki posiekać i po przyprawieniu [już na patelni] usmażyć na maśle.
Dodać posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek, przeciśnięty czosnek, wino, pokrojoną w kostkę szynkę i całość dusić pod przykryciem.
Po 10 minutach dodać środki po wydrążeniu pomidorów.
Zwiększyć gaz i odparować płyn na patelni.
Gdy farsz będzie odparowany nakładać go do pomidorów a na wierzchu kłaść gruby płat mozzarelli.
Zapiekać pomidory w naczyniu żaroodpornym w 180*C tak długo, aż pomidory zmiękną a mozzarella mocno się stopi.