Składniki :
- – 2 piersi z kurczaka
- – 100 g fasolki szparagowej
- – 1/2 puszki kukurydzy
- – 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
- – 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- – 150 g pieczarek
- – 3 ząbki czosnku
- – 4 łyżki oleju
- – 1 łyżka vegety
- – sól i pieprz
Wykonanie :
Fasolkę i pieczarki pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pierś z kurczaka pokroić w paski. Na 3 łyżkach oleju smażyć kurczaka i drobno pokrojony czosnek. Smażyć na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać pozostały olej i smażyć pieczarki przez kilka chwil, dodać pozostałe warzywa i koncentrat. Doprawić vegetą i dusić pod przykryciem 7 minut. Na koniec dodać mięso i dusić jeszcze 5 minut.