Składniki :

  • – 2 piersi z kurczaka
  • – 100 g fasolki szparagowej
  • – 1/2 puszki kukurydzy
  • – 1/2 opakowania mrożonej marchewki z groszkiem
  • – 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • – 150 g pieczarek
  • – 3 ząbki czosnku
  • – 4 łyżki oleju
  • – 1 łyżka vegety
  • – sól i pieprz

Wykonanie :

Fasolkę i pieczarki pokroić. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pierś z kurczaka pokroić w paski. Na 3 łyżkach oleju smażyć kurczaka i drobno pokrojony czosnek. Smażyć na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać pozostały olej i smażyć pieczarki przez kilka chwil, dodać pozostałe warzywa i koncentrat. Doprawić vegetą i dusić pod przykryciem 7 minut. Na koniec dodać mięso i dusić jeszcze 5 minut.