Składniki :
- opakowanie średniej wielkości krewetek
- 0,3 kg piersi indyczej
- małe opakowanie ananasa z zalewą
- pół opakowania grzybków mun
- 4 ząbki czosnku
- makaron ryżowy
- 1 średnia marchewka
- łyżeczka tartego imbiru
- cały słoiczek sosu słodko-kwaśnego Tao-Tao
- 1 mała papryczka habanero
- 3 łyżki sosu sojowego jasnego
- 3 łyżki sosu ostrygowego
- sól, pieprz
- łyżka masła
- łyżeczka soku cytrynowego
Wykonanie :
Krewetki razem z drobno i cienko pokrojonym indykiem usmażyć na maśle z przyprawami, sokiem cytrynowym i posiekanym czosnkiem. Dodać pokrojonego ananasa z zalewą, dusić razem kilka minut na małym ogniu, dodać wcześniej namoczone we wrzątku i pokrojone grzyby mun, marchewkę pokrojoną w cienkie słupki, imbir, sos słodko-kwaśny, sosy sojowy i ostrygowy, posiekane drobno habanero i dusić całość kilka minut. Sprawdzić smak, ewentualnie dodać przyprawy dla wyrównania smaków i od razu podawać gorące z makaronem ryżowym.

