Składniki :
- mieszanka owoców morza
- 1 czerwona papryka
- makaron spaghetti
- mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu
- natka pietruszki
- 7 ząbków czosnku
- 4 małe suszone ostre papryczki
- sok z cytryny
- sól,pieprz
- łyżka masła
- oliwa
- płaska łyżka miodu
Wykonanie :
Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany w plasterki czosnek i smażyć krótko by się nie spalił.
Gdy czosnek będzie gotowy dodać owoce morza,masło i sok cytrynowy.
Przyprawić do smaku i dusić na średnim ogniu aż owoce będą dobre.
Paprykę pokroić na dłuższe paseczki i dodać do sosu.
Dodać posiekane papryczki i posiekaną natkę pietruszki.
Podusić całość przez chwilę.
Całość zagęścić i na koniec ewentualnie doprawić miodem w razie potrzeby.
Podawać z makaronem spaghetti.