Składniki :

  • mieszanka owoców morza
  • 1 czerwona papryka
  • makaron spaghetti
  • mąka ziemniaczana do zagęszczenia sosu
  • natka pietruszki
  • 7 ząbków czosnku
  • 4 małe suszone ostre papryczki
  • sok z cytryny
  • sól,pieprz
  • łyżka masła
  • oliwa
  • płaska łyżka miodu

Wykonanie :

Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany w plasterki czosnek i smażyć krótko by się nie spalił.
Gdy czosnek będzie gotowy dodać owoce morza,masło i sok cytrynowy.
Przyprawić do smaku i dusić na średnim ogniu aż owoce będą dobre.
Paprykę pokroić na dłuższe paseczki i dodać do sosu.
Dodać posiekane papryczki i posiekaną natkę pietruszki.
Podusić całość przez chwilę.
Całość zagęścić i na koniec ewentualnie doprawić miodem w razie potrzeby.
Podawać z makaronem spaghetti.DSCN4678DSCN4676DSCN4672DSCN4666