• 10 dużych ziemniaków
  • 2 małe brokuły
  • 2 szklanki pokrojonej mrożonej fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
  • 2 papryczki chili
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • pęczek natki kolendry
  • sok z 1 limonki
  • 2 łyżeczki sproszkowanego bulionu krewetkowego albo klasycznego warzywnego
  • sól, szczypta cukru do smaku, 2 łyżki sosu rybnego, 1 czubata łyżeczka żółtej pasty curry
  • łyżka prażonego białego sezamu
  • 1 biała cebula pokrojona w cienkie piórka i mocno usmażona na oleju kokosowym z dodatkiem posiekanych 3 ząbków czosnku [czosnek należy dodać do smażenia w momencie, gdy cebula będzie już dobrze usmażona]

W głębokiej patelni ugotować w bulionie krewetkowym lub warzywnym z dodatkiem 2l wody pokrojone w kostkę ziemniaki a następnie gdy będą gotowe dodać podzielone brokuły i fasolkę. Gdy dodane warzywa zaczną mięknąć dodać mleczko kokosowe, usmażoną cebulę z czosnkiem, uprażony sezam, posiekane chili, sok z limonki, sos rybny, pastę curry, sól, cukier i całość dusić pod przykryciem 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić do smaku w razie potrzeby [curry powinno być wyraźnie ostre i kwaskowate] i podawać z posiekaną kolendrą.