Składniki :

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 duża biała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • puszka pomidorów w zalewie
  • pół łyżeczki ziół prowansalskich
  • makaron np. rurki, muszelki lub inny dowolny
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka, curry, kurkuma
  • natka pietruszki

Wykonanie :
W misce wymieszać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, posiekaną w piórka cebulę, olej, zioła, posiekaną bazylię, przyprawy i posiekaną natkę pietruszki.
Całość marynować 2h w lodówce.
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy [tylko trochę dla koloru]
Pomidory pokroić w paseczki.
Na oleju smażyć mięso razem z całą marynatą tak długo, aż będzie przesmażone.
Nadmiar oleju odcedzić, dodać pomidory i ugotowany makaron.
Całość chwilę razem smażyć.
Podawać gorące.