Składniki :

  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 2 papryki zielone

Nadzienie sałatkowe :

  • opakowanie serka z ziołami typu Almette
  • 5 plasterków szynki konserwowej pokrojonej w kosteczkę
  • groszek konserwowy
  • koperek
  • natka pietruszki
  • kilka łyżek jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Wykonanie nadzienia : serek utrzeć rózgą na gładko z jogurtem, dodać zieleninę, przyprawy, szynkę, groszek i całość dokładnie wymieszać.

Nadzienie przystawkowe-serowe :

  • opakowanie sera gorgonzola
  • opakowanie sera pleśniowego bree
  • 10 oliwek zielonych
  • 10 oliwek czarnych
  • aceto balsamiso
  • sól do smaku

Wykonanie nadzienia : sery pokroić w małe kostki, oliwki pozostawić w całości i wszystkie składniki wymieszać z dodatkiem aceto balsamico i ewentualnie szczypty soli.

Nadzienie krewetkowe :

  • opakowanie krewetek koktajlowych
  • łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • tabasco do smaku
  • sól, pieprz
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • 1 cebula
  • łyżeczka masła

Wykonanie nadzienia : na maśle wysmażyć cebulę a następnie dodać krewetki, przyprawy, czosnek i podsmażyć by krewetki straciły surowość ale nie zrobiły się gumowe. Ostudzone krewetki wymieszać razem z cebulką i masłem z majonezem, jogurtem i tabasco.

Wykonanie :

Papryki pokroić na cztery części tak, by powstały łódeczki. Do każdej łódeczki nakładać wybrany farsz – podzielić farsze i papryki na kolory – czerwone papryki do nadzienia krewetkowego, żółte do nadzienia serowego a zielone do sałatkowego.