Składniki :
- 2 papryki czerwone
- 2 papryki żółte
- 2 papryki zielone
Nadzienie sałatkowe :
- opakowanie serka z ziołami typu Almette
- 5 plasterków szynki konserwowej pokrojonej w kosteczkę
- groszek konserwowy
- koperek
- natka pietruszki
- kilka łyżek jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Wykonanie nadzienia : serek utrzeć rózgą na gładko z jogurtem, dodać zieleninę, przyprawy, szynkę, groszek i całość dokładnie wymieszać.
Nadzienie przystawkowe-serowe :
- opakowanie sera gorgonzola
- opakowanie sera pleśniowego bree
- 10 oliwek zielonych
- 10 oliwek czarnych
- aceto balsamiso
- sól do smaku
Wykonanie nadzienia : sery pokroić w małe kostki, oliwki pozostawić w całości i wszystkie składniki wymieszać z dodatkiem aceto balsamico i ewentualnie szczypty soli.
Nadzienie krewetkowe :
- opakowanie krewetek koktajlowych
- łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- tabasco do smaku
- sól, pieprz
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- 1 cebula
- łyżeczka masła
Wykonanie nadzienia : na maśle wysmażyć cebulę a następnie dodać krewetki, przyprawy, czosnek i podsmażyć by krewetki straciły surowość ale nie zrobiły się gumowe. Ostudzone krewetki wymieszać razem z cebulką i masłem z majonezem, jogurtem i tabasco.
Wykonanie :
Papryki pokroić na cztery części tak, by powstały łódeczki. Do każdej łódeczki nakładać wybrany farsz – podzielić farsze i papryki na kolory – czerwone papryki do nadzienia krewetkowego, żółte do nadzienia serowego a zielone do sałatkowego.