Składniki :
- 2 opakowania łososia wędzonego
- 2 opakowania pstrąga łososiowego
- puszka brzoskwiń
- sok z brzoskwiń
- sałata lodowa
- rukola
- koperek
- łyżka kaparów
- suszone pomidory
- oliwa po suszonych pomidorach do dressingu
- 2 pomarańcze
- sól, pieprz
Wykonanie :
Na półmisku rozłożyć posiekaną sałatę lodową i rukolę. Rozłożyć poszarpane na mniejsze kawałki ryby, ułożyć w koło pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie i obrane z albedo cząstki pomarańczy (z 1 sztuki) do dekoracji. Posypać posiekanym koperkiem, pokrojonymi w paski pomidorami i kaparami tylko po rybie. Z pozostałej pomarańczy wycisnąć sok, dodać kilka łyżek soku po brzoskwiniach i oliwę po pomidorach. Sos zblendować na gładko. Polać sałatkę i na koniec posypać solą i pieprzem.