Składniki :

  • 2 opakowania łososia wędzonego
  • 2 opakowania pstrąga łososiowego
  • puszka brzoskwiń
  • sok z brzoskwiń
  • sałata lodowa
  • rukola
  • koperek
  • łyżka kaparów
  • suszone pomidory
  • oliwa po suszonych pomidorach do dressingu
  • 2 pomarańcze
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Na półmisku rozłożyć posiekaną sałatę lodową i rukolę. Rozłożyć poszarpane na mniejsze kawałki ryby, ułożyć w koło pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie i obrane z albedo cząstki pomarańczy (z 1 sztuki) do dekoracji. Posypać posiekanym koperkiem, pokrojonymi w paski pomidorami i kaparami tylko po rybie. Z pozostałej pomarańczy wycisnąć sok, dodać kilka łyżek soku po brzoskwiniach i oliwę po pomidorach. Sos zblendować na gładko. Polać sałatkę i na koniec posypać solą i pieprzem.