Składniki :

  • ser cheddar pokrojony w kostki 2cm, opanierowany w jajku i panko i usmażony na głębokim tłuszczu we frytkownicy lub na patelni [ilość wedle uznania ale jest to najważniejsza część sałatki, więc powinno go być dość sporo]
  • 1 słata masłowa
  • 1 sałata rzymska
  • 1 sałata stzrępiasta
  • opakowanie roszponki lub świeżego szpinaku
  • dressing : oliwa, musztarda, 1 ząbek czosnku, ocet winny lub jabłkowy/cytryna, sól, pieprz – zblendować na gładki sos
  • szczypiorek do podania
  • czosnkowa bagietka do podania

Wykonanie :

Na półmisku rozłożyć poszarpane sałaty, lekko pomieszać, posypać usmażonym serem, szczypiorkiem i polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Podawać z bagietką czosnkową.