Składniki :

  • opakowanie szpinaku
  • 2 grube filety z dorsza
  • jajko
  • sól, pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • kubek ugotowanego ryżu [dowolnego]
  • 1 marchewka
  • duża łyżka masła
  • pieczarki

Wykonanie :

Szpinak udusić na maśle z czosnkiem i przyprawami i odparować płyn jaki puści. Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na maśle z przyprawami. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Marchewkę zetrzeć na tarce i lekko poddusić na maśle. Rybę udusić w wodzie z przyprawami i masłem lub zrobić na parze. Szpinak wymieszać z rozdrobnioną rybą i marchewką, ryżem, doprawić jeszcze do smaku, dodać jajko i formować średniej wielkości pulpety. Parować 15 minut. Podawać z pieczarkami.