Składniki :
Na pulpety :
- 3 drobno posiekane pory usmażone na maśle z solą i pieprzem
- 3 filety z dorsza
- 1 namoczona i odciśnięta bułka
- sól, pieprz, curry
- 1 drobno posiekane cebula i usmażona na maśle
- 1 jajko
- 1 przeciśnięty ząbek czosnku
- 1 szklanka ugotowanego ryżu
Na sos :
- posiekany koperek
- szklanka śmietanki 30%
- szklanka rosołu drobiowego
- puszka mleczka kokosowego
- mąka do zagęszczenia sosu
- kolendra
- sosy : sojowy, rybny
- sól, pieprz
Wykonanie :
Składniki na pulpety zmiksować w blenderze na gładko. Z pozostałych składników zrobić sos, doprawić i wrzucić na gotujący się sos uformowane z masy rybnej pulpety. Gotować 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić i podawać z makaronem ryżowym posypane kolendrą.