Składniki :

Na pulpety :

  • 3 drobno posiekane pory usmażone na maśle z solą i pieprzem
  • 3 filety z dorsza
  • 1 namoczona i odciśnięta bułka
  • sól, pieprz, curry
  • 1 drobno posiekane cebula i usmażona na maśle
  • 1 jajko
  • 1 przeciśnięty ząbek czosnku
  • 1 szklanka ugotowanego ryżu

Na sos :

  • posiekany koperek
  • szklanka śmietanki 30%
  • szklanka rosołu drobiowego
  • puszka mleczka kokosowego
  • mąka do zagęszczenia sosu
  • kolendra
  • sosy : sojowy, rybny
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Składniki na pulpety zmiksować w blenderze na gładko. Z pozostałych składników zrobić sos, doprawić i wrzucić na gotujący się sos uformowane z masy rybnej pulpety. Gotować 10 minut. Sprawdzić smak, doprawić i podawać z makaronem ryżowym posypane kolendrą.