Składniki :

  • pierś z kurczaka
  • 10 małych pieczarek
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • szklanka bulionu warzywnego
  • mąka pszenna
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, curry
  • olej do smażenia

Wykonanie :

Mięso pokroić w kostkę, przyprawić porządnie do smaku przyprawami a następnie oprószyć dokładnie mąką i zrumienić na oleju. Pieczarki przekroić na połówki, cebulę posiekać drobno i podsmażyć na oleju na rumiano a następnie dodać fasolkę z posiekanym czosnkiem i dolać połowę bulionu i dusić 10 minut.
Dodać kurczaka, dolać resztę bulionu i dusić 20 minut. Dodać koncentrat, przyprawić do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki. Dusić kilka chwil, sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać z ziemniakami.

Dla urozmaicenia można dodać cukinię i ziemniaki.