Składniki :
- pierś z kurczaka
- 10 małych pieczarek
- 30 dag fasolki szparagowej
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- szklanka bulionu warzywnego
- mąka pszenna
- łyżka koncentratu pomidorowego
- natka pietruszki
- sól, pieprz, curry
- olej do smażenia
Wykonanie :
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić porządnie do smaku przyprawami a następnie oprószyć dokładnie mąką i zrumienić na oleju. Pieczarki przekroić na połówki, cebulę posiekać drobno i podsmażyć na oleju na rumiano a następnie dodać fasolkę z posiekanym czosnkiem i dolać połowę bulionu i dusić 10 minut.
Dodać kurczaka, dolać resztę bulionu i dusić 20 minut. Dodać koncentrat, przyprawić do smaku i dodać posiekaną natkę pietruszki. Dusić kilka chwil, sprawdzić smak, ewentualnie jeszcze doprawić. Podawać z ziemniakami.
Dla urozmaicenia można dodać cukinię i ziemniaki.