Składniki :
- 0,5 kg chudej wołowiny pokrojonej w cienkie plasterki
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 5 ząbków czosnku
- opakowanie chińskiego makaronu lub innego dowolnego
- 2l chińskiego bulionu lub zwykły rosół ugotowany z dodatkiem łyżeczki utartego imbiru, z 2 papryczkami chili i z dużą ilością czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu hoi sin
- sól, pieprz
- łyżka masła
Wykonanie :
Na maśle wysmażyć szpinak z czosnkiem a następnie dodać do podgrzanego rosołu. Gotować na małym ogniu 10 minut. Mięso przyprawić wszystkimi sosami i wysmażyć na ostrym ogniu. Dodać do rosołu i gotować razem kolejne 10 minut. Makaron dodać do rosołu a gdy będzie gotowy sprawdzić smak zupy, doprawić i od razu podawać.