Składniki :

  • 0,5 kg chudej wołowiny pokrojonej w cienkie plasterki
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 5 ząbków czosnku
  • opakowanie chińskiego makaronu lub innego dowolnego
  • 2l chińskiego bulionu lub zwykły rosół ugotowany z dodatkiem łyżeczki utartego imbiru, z 2 papryczkami chili i z dużą ilością czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka sosu hoi sin
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Wykonanie :

Na maśle wysmażyć szpinak z czosnkiem a następnie dodać do podgrzanego rosołu. Gotować na małym ogniu 10 minut. Mięso przyprawić wszystkimi sosami i wysmażyć na ostrym ogniu. Dodać do rosołu i gotować razem kolejne 10 minut. Makaron dodać do rosołu a gdy będzie gotowy sprawdzić smak zupy, doprawić i od razu podawać.