Składniki :

  • rosół drobiowy gotowany z chili, przecedzony
  • kilkanaście dużych krewetek
  • opakowanie krewetek koktajlowych
  • sok z połowy cytryny
  • pęczek kolendry
  • 4 ząbki czosnku
  • makaron ryżowy
  • sól,pieprz,sos rybny,sos sojowy jasny
  • szczypiorek
  • ok. łyżeczka świeżego imbiru

Wykonanie :

Do przecedzonego gorącego rosołu dodać imbir,przeciśnięty czosnek,posiekany szczypiorek,kolendrę,przyprawy i sosy(po 2 łyżki każdego),sok cytrynowy,wszystkie krewetki i całość podgrzewać pod przykryciem na małym ogniu aż krewetki stracą surowość. Sprawdzić smak bulionu,w razie potrzeby doprawić jeszcze przyprawami i sosami a następnie dodać surowy makaron ryżowy i podgrzewać dalej bulion aż makaron będzie gotowy.