Składniki :
- -> spory kawałek wołowiny (bez lub z kością,dowolne)
- -> włoszczyzna jak do rosołu – 2 marchewki,pietruszki,pory i spory seler
- -> opieczona na gazie spora czerwona cebula
- -> sól,pieprz,pieprz cayenne,maggi w płynie
- -> spory pęczek natki pietruszki
- -> sporo świeżego lubczyku
- -> makaron muszelki
- -> kostki rosołowe warzywna i mięsna
- -> kilka ząbków czosnku
Wykonanie :
Wołowinę zalać wodą,dodać poprzekrawany czosnek i gotować na małym ogniu pod przykryciem 1,5h aż do miękkości mięsa szumując powstającą pianę by rosół był jak najbardziej klarowny. Gdy mięso będzie gotowe i wywar odszumowany i klarowny dodać warzywa,opieczoną cebulę,przyprawy,lubczyk i połowę natki pietruszki. Gotować całość do miękkości warzyw. Gdy rosół będzie gotowy Podawać z ugotowanym makaronem posypany natką pietruszki.