Składniki :

  • -> spory kawałek wołowiny (bez lub z kością,dowolne)
  • -> włoszczyzna jak do rosołu – 2 marchewki,pietruszki,pory i spory seler
  • -> opieczona na gazie spora czerwona cebula
  • -> sól,pieprz,pieprz cayenne,maggi w płynie
  • -> spory pęczek natki pietruszki
  • -> sporo świeżego lubczyku
  • -> makaron muszelki
  • -> kostki rosołowe warzywna i mięsna
  • -> kilka ząbków czosnku

Wykonanie :

Wołowinę zalać wodą,dodać poprzekrawany czosnek i gotować na małym ogniu pod przykryciem 1,5h aż do miękkości mięsa szumując powstającą pianę by rosół był jak najbardziej klarowny. Gdy mięso będzie gotowe i wywar odszumowany i klarowny dodać warzywa,opieczoną cebulę,przyprawy,lubczyk i połowę natki pietruszki. Gotować całość do miękkości warzyw. Gdy rosół będzie gotowy Podawać z ugotowanym makaronem posypany natką pietruszki.