Składniki :
- 1 szklanka mrożonego groszku podsmażonego i uduszonego na łyżce masła z odrobiną soli
- 10 średnich ziemniaków pokrojonych na patatki, przyprawionych solą, ostrą i wędzoną papryką i upieczonych na rumiano [grzanie góra-dół 220*C + termoobieg]
- 1 pierś z kurczaka pokrojona na mniejsze filety, przyprawiona curry, ostrą i wędzoną papryką, przeciśniętym ząbkiem czosnku i solą i usmażona na rumiano [można też upiec]
- 4 czubate łyżki jogurtu naturalnego
- koperek
- natka pietruszki
- opakowanie rukoli
- opakowanie szpinaku
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie :
W dużej misce wymieszać usmażony groszek z upieczonym mięsem i ziemniakami [wszystko musi być gorące] a następnie dodać szpinak, rukolę, posiekaną natkę i koperek, jogurt i dokładnie wymieszać. Sprawdzić smak i ewentualnie na koniec doprawić w razie, gdyby sałatka była mało słona. Od razu podawać.