Składniki :

  • kilka dużych krewetek
  • 2 marchewki
  • 1 duża cebula
  • oliwa z oliwek
  • 1 liść laurowy, bulion rybny lub drobiowy, sól, pieprz
  • spory filet z łososia
  • 3 pomidory lub pomidory z puszki w całości
  • łyżka koncentratu pomidorowego lub jeśli będą wybrane pomidory w puszce – sok z pomidorów z puszki
  • 1 spory twardy ogórek kiszony
  • 20 dag pieczarek [im mniejsze tym lepiej]
  • kilka zielonych oliwek

Wykonanie :

Na oliwie usmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i krewetki.
Zdjąć krewetki, cebulę zostawić, dodać posiekaną w słupki marchewkę, przyprawy i całość smażyć aż marchew lekko zmięknie.
Warzywa zalać bulionem rybnym lub drobiowym, dodać filet łososia i gotować na małym ogniu aż ryba będzie gotowa.
Wyjąć rybę, dodać do bulionu pomidory i sok z pomidorów, oliwki, pokrojonego ogórka, posiekane pieczarki i gotować 20 minut.
Posmakować, ewentualnie doprawić i dodać ponownie krewetki i filet z łososia.
Gotować na małym ogniu kilka minut i podawać.