• 1 sałata lodowa
  • 2 opakowania łososia wędzonego
  • 1 opakowanie małych krewetek
  • 1 opakowanie średnich krewetek
  • mix sałat [ulubiona kompozycja]
  • dressing : oliwa, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, łyżeczka musztardy, cytryna
  • łyżeczka masła
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

W pierwszej kolejności należy przygotować dressing i wymieszać go z mixem sałat. Odstawić na bok i w tym czasie przygotować krewetki. Rozgrzać masło, dodać sok z cytryny i wrzucić wszystkie krewetki. Smażyć krótko, następnie dusić aż będą gotowe. W trakcie smażenia lekko przyprawić do smaku. Odstawić do lekkiego przestygnięcia na około 10 minut. Następnie przygotować sałatę lodową oddzielając całe duże liście sałaty. Na każdy liść ułożyć garstkę mixu sałat a na wierch trochę krewetek. Całość zawinąć w ciasny rulonik i w razie konieczności spiąć wykałaczką. Tak przygotowane ruloniki podawać od razu po przygotowaniu.