Składniki :
- 1 sałata lodowa
- 2 opakowania łososia wędzonego
- 1 opakowanie małych krewetek
- 1 opakowanie średnich krewetek
- mix sałat [ulubiona kompozycja]
- dressing : oliwa, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, łyżeczka musztardy, cytryna
- łyżeczka masła
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie :
W pierwszej kolejności należy przygotować dressing i wymieszać go z mixem sałat. Odstawić na bok i w tym czasie przygotować krewetki. Rozgrzać masło, dodać sok z cytryny i wrzucić wszystkie krewetki. Smażyć krótko, następnie dusić aż będą gotowe. W trakcie smażenia lekko przyprawić do smaku. Odstawić do lekkiego przestygnięcia na około 10 minut. Następnie przygotować sałatę lodową oddzielając całe duże liście sałaty. Na każdy liść ułożyć garstkę mixu sałat a na wierch trochę krewetek. Całość zawinąć w ciasny rulonik i w razie konieczności spiąć wykałaczką. Tak przygotowane ruloniki podawać od razu po przygotowaniu.