Składniki :

  • 10 cienkich plasterków salami z pieprzem lub kiełbasy kindziuk [im większe plasterki tym lepiej]
  • czerwona papryka
  • 3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • zielony groszek
  • natka pietruszki
  • majonez [najlepiej własny, domowy]
  • łyżeczka chrzanu
  • bulion drobiowy lub przecedzony domowy rosół
  • żelatyna
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Majonez wymieszać z chrzanem, solą, posiekana natką pietruszki, pieprzem, pokrojonym w kosteczkę ogórkiem i papryką.
Każdy plasterek wędliny posmarować sosem, zawinąć i spiąć wykałaczką.
Rulony układać na półmisku, obsypać je groszkiem i zalać przygotowanym wcześniej bulionem z żelatyną [ostudzonym].
Odstawić galaretę do lodówki na kilka godzin aż stężeje i podawać.