Składniki :
- puszka mleka kokosowego
- 3 filety ulubionej ryby np dorsza, miruny itp
- pomidorki koktajlowe do podania
- pęczek kolendry
- kilka małych pieczarek
- łyżka masła
- sól, pieprz, kurkuma, szczypta imbiru, szczypta chili
- do smaku : sos rybny, ostrygowy, słodko-kwaśny [ilość wedle uznania ale nie mniej niż po 1 łyżce z każdego sosu]
- 2 ząbki czosnku drobno posiekane
- ryż jaśminowy do podania
Wykonanie :
Najpierw należy zrobić sos w którym będzie duszona ryba. Na maśle podsmażyć lekko czosnek z pieczarkami przekrojonymi na połówki, zalać mleczkiem kokosowym i zmniejszyć grzanie pod patelnią. Dodać wszystkie sosy i pozostałe przyprawy do smaku i dusić sos 10 minut. Następnie dodać pomidorki i posiekaną kolendrę oraz rybę podzieloną na mniejsze kawałki. Dusić rybę w sosie aż straci całkowicie surowość. Sprawdzić smak, doprawić w razie konieczności [sos powinien być delikatny] i podawać z ryżem jaśminowym.