Składniki :

  • 3 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • czerwona papryka
  • zielona papryka
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pierś z kurczaka
  • szklanka domowego rosołu
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka, pieprz cytrynowy
  • olej z chili
  • łyżka masła

Wykonanie :

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju z masłem i podsmażyć na nim czosnek w plasterkach, pokrojone i przyprawione wszystkimi przyprawami mięso, a następnie dodać sok z cytryny, rosół, utartą na dużych oczkach marchew, pokrojone w kostki papryki, groszek i kukurydzę. Dusić całość 10 minut co jakiś czas mieszając, sprawdzić smak, doprawić, dodać zieleninę i dusić do 20 minut pod przykryciem na małym ogniu by smaki się przegryzły. Na koniec wmieszać w warzywa z kurczakiem ugotowany ryż i od razu podawać.