Składniki :
- 3 szklanki ugotowanego ryżu jaśminowego
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- czerwona papryka
- zielona papryka
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 pierś z kurczaka
- szklanka domowego rosołu
- pół pęczka natki pietruszki
- sok z połowy cytryny
- sól, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka, pieprz cytrynowy
- olej z chili
- łyżka masła
Wykonanie :
Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju z masłem i podsmażyć na nim czosnek w plasterkach, pokrojone i przyprawione wszystkimi przyprawami mięso, a następnie dodać sok z cytryny, rosół, utartą na dużych oczkach marchew, pokrojone w kostki papryki, groszek i kukurydzę. Dusić całość 10 minut co jakiś czas mieszając, sprawdzić smak, doprawić, dodać zieleninę i dusić do 20 minut pod przykryciem na małym ogniu by smaki się przegryzły. Na koniec wmieszać w warzywa z kurczakiem ugotowany ryż i od razu podawać.