• 4 szklanki ryżu indyjskiego długoziarnistego
  • 3 czerwone papryki
  • świeża kolendra
  • kawałek kiełbasy chorizo
  • 6 ząbków czosnku
  • opakowanie dużych krewetek
  • sok z 1 limonki
  • puszka pomidorów
  • 4 szklanki rosołu drobiowego
  • sól, pieprz, sos sojowy, ostrygowy, rybny, 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Na maśle z olejem kokosowym wysmażyć czosnek, dodać posiekaną paprykę, kiełbasę a następnie dodać surowe krewetki, sok z limonki, pomidory, rosół, przyprawy i sosy i poddusić całość 5 minut na małym ogniu uważając by nie przeciągnąć krewetek. Następnie sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby, dodać ugotowany ryż, posiekaną kolendrę i poddusić całość razem kilka chwil. Od razu podawać.