Składniki :
- 4 szklanki ryżu indyjskiego długoziarnistego
- 3 czerwone papryki
- świeża kolendra
- kawałek kiełbasy chorizo
- 6 ząbków czosnku
- opakowanie dużych krewetek
- sok z 1 limonki
- puszka pomidorów
- 4 szklanki rosołu drobiowego
- sól, pieprz, sos sojowy, ostrygowy, rybny, 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oleju kokosowego
Wykonanie :
Na maśle z olejem kokosowym wysmażyć czosnek, dodać posiekaną paprykę, kiełbasę a następnie dodać surowe krewetki, sok z limonki, pomidory, rosół, przyprawy i sosy i poddusić całość 5 minut na małym ogniu uważając by nie przeciągnąć krewetek. Następnie sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby, dodać ugotowany ryż, posiekaną kolendrę i poddusić całość razem kilka chwil. Od razu podawać.