Składniki :
- opakowanie małych krewetek
- średnia miseczka namoczonych we wrzątku grzybów mun
- pół puszki pędów bambusa
- puszka groszku konserwowego
- 4 ząbki czosnku
- łyżka masła
- 3 łyżki natki pietruszki
- puszka mleczka kokosowego
- sos rybny,sos sojowy jasny,sól,pieprz,chili,imbir – ilości wedle uznania i własnego gustu
- ryż
Wykonanie :
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i odstawić na bok.
Krewetki krótko smażyć na maśle z czosnkiem,solą i pieprzem, dodać namoczone grzyby,groszek,pędy bambusa,natkę,sosy i przyprawy i dusić aż krewetki zaczną różowieć. Dodać puszkę mleczka kokosowego,kilka minut dusić całość,sprawdzić smak (ewentualnie doprawić) i dodać ugotowany ryż.
Całość krótko smażyć i od razu podawać.