Składniki :

  • opakowanie małych krewetek
  • średnia miseczka namoczonych we wrzątku grzybów mun
  • pół puszki pędów bambusa
  • puszka groszku konserwowego
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • puszka mleczka kokosowego
  • sos rybny,sos sojowy jasny,sól,pieprz,chili,imbir – ilości wedle uznania i własnego gustu
  • ryż

Wykonanie :

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i odstawić na bok.
Krewetki krótko smażyć na maśle z czosnkiem,solą i pieprzem, dodać namoczone grzyby,groszek,pędy bambusa,natkę,sosy i przyprawy i dusić aż krewetki zaczną różowieć. Dodać puszkę mleczka kokosowego,kilka minut dusić całość,sprawdzić smak (ewentualnie doprawić) i dodać ugotowany ryż.
Całość krótko smażyć i od razu podawać.