Składniki :
- 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego z solą i kurkumą
- pół piersi z kurczaka [można zastąpić indyczą] pokrojonej drobno i przyprawionej solą, pieprzem, curry, kurkumą, chili w płatkach i wysmażonej z posiekaną cebulą i 3 ząbkami czosnku
- mały kawałek kiełbasy chorizo [optymalnie kawałek długości 15-20 cm] pokrojonej w plasterki i lekko wysmażonej
- 1 czerwona papryka pokrojona w paski i lekko podsmażona
- puszka groszku
- puszka rozdrobnionych pomidorów
- szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
- sól, pieprz
- natka pietruszki
- olej z chili
Wykonanie :
Ryż po ugotowaniu i ostudzeniu podsmażyć na oleju z papryką [wcześniej lekko podsmażoną], dodać wcześniej usmażone mięso drobiowe i kiełbasę, groszek, puszkę pomidorów, bulion, pietruszkę, lekko przyprawić i dusić co jakiś czas lekko mieszając aż płyn całkowicie zniknie i całość zacznie się podsmażać. Podawać gorące.