Składniki :
- 10 medalionów z indyka pokrojonych w cienkie plasterki, zamarynowanych (kilka godzin lub całą noc) w sosie sojowym, sosie z tamaryndowca (po 4 łyżki), soli, pieprzu, posiekanym drobno świeżym habanero, i butelce sosu słodko-kwaśnego tao-tao i usmażonych na rumiano
- papier ryżowy
- słoiczek pędów bambusa
- opakowanie grzybków mun namoczonych i pokrojonych w paski
- 4 torebki ryżu amerykańskiego lub innego dowolnego rodzaju (nie ma to większego znaczenia w tym przepisie)
- sos sojowy jasny do doprawienia ryżu
Wykonanie :
Ryż ugotować klasycznie w osolonej wodzie i jeszcze ciepły przyprawić sosem sojowym, dodać usmażone mięso wraz z sokami ze smażenia, pędy bambusa, grzybki mun i całość bardzo dokładnie wymieszać. Tak przygotowany farsz zawijać w zwilżony papier ryżowy i albo smażyć, albo piec w piekarniku albo podawać na zimno od razu po przygotowaniu.