Składniki :
- kawałek karkówki [możliwie jak najchudszej]
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 zielona papryka
- czarne oliwki
- 5 ząbków czosnku
- oliwa z oliwek
- sok cytrynowy
- natka pietruszki
- sos sałatkowy lub własny winegret
- sól, pieprz, curry, czerwona ostra i słodka papryka, chili
- kuskus [ilość wedle uznania ale nie powinno go być zbyt dużo by nie zdominował sałatki]
- świeża kolendra
Wykonanie :
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę i przyprawić wszystkimi przyprawami, oliwą i sokiem cytrynowym i odstawić na 4h do lodówki.
Kuskus przygotować według opisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić w kosteczkę, to samo zrobić z paprykami.
Zioła drobno posiekać.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Oliwki zostawić w całości lub poprzekrawać na pół.
Mięso usmażyć na rumiano a następnie dusić tak długo aż całkowicie zmięknie.
Ostudzić.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w salaterce i wymieszać z sosem sałatkowym lub własnym winegretem.