Składniki :

  • kawałek karkówki [możliwie jak najchudszej]
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • czarne oliwki
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sok cytrynowy
  • natka pietruszki
  • sos sałatkowy lub własny winegret
  • sól, pieprz, curry, czerwona ostra i słodka papryka, chili
  • kuskus [ilość wedle uznania ale nie powinno go być zbyt dużo by nie zdominował sałatki]
  • świeża kolendra

Wykonanie :
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę i przyprawić wszystkimi przyprawami, oliwą i sokiem cytrynowym i odstawić na 4h do lodówki.
Kuskus przygotować według opisu na opakowaniu.
Pomidory pokroić w kosteczkę, to samo zrobić z paprykami.
Zioła drobno posiekać.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Oliwki zostawić w całości lub poprzekrawać na pół.
Mięso usmażyć na rumiano a następnie dusić tak długo aż całkowicie zmięknie.
Ostudzić.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą w salaterce i wymieszać z sosem sałatkowym lub własnym winegretem.