• 2 upieczone na rumiano udka z kurczaka przyprawione na ostro i poszarpane na małe kawałki
  • 1 mała kapusta pekińska drobno poszatkowana
  • 1 czerwona cebula posiekana w cienkie piórka
  • duży pęczek natki kolendry
  • sok z 1 limonki
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany lub przeciśnięty
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • cukier do smaku [ilość wedle gustu ale sałatka musi być słodko-kwaśna]
  • 3 łyżki oleju sezamowego
  • 1 mała drobno posiekana papryczka chili
  • sól do smaku
  • prażony sezam

Wykonanie :

Składniki sałatki wymieszać w misce, polać przygotowanym sosem i zagnieść w dłoniach tak, by składniki lekko puściły sok od zagniatania. Od razu podawać.