Składniki :
- 2 upieczone na rumiano udka z kurczaka przyprawione na ostro i poszarpane na małe kawałki
- 1 mała kapusta pekińska drobno poszatkowana
- 1 czerwona cebula posiekana w cienkie piórka
- duży pęczek natki kolendry
Sos :
- sok z 1 limonki
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany lub przeciśnięty
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 3 łyżki sosu rybnego
- cukier do smaku [ilość wedle gustu ale sałatka musi być słodko-kwaśna]
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 1 mała drobno posiekana papryczka chili
- sól do smaku
- prażony sezam
Wykonanie :
Składniki sałatki wymieszać w misce, polać przygotowanym sosem i zagnieść w dłoniach tak, by składniki lekko puściły sok od zagniatania. Od razu podawać.