Składniki :

  • 2 upieczone z oliwą i solą fenkuły [kopry włoskie] a następnie posiekane w paski
  • 2 posiekane marchewki w słupki lub utarte na tarce bądź strugaczką do warzyw w długie cienkie wstążki
  • 3 jabłka pokrojone w cząstki i obficie zlane sokiem cytrynowym
  • 1 mała czerwona cebula pokrojona w piórka

Dressing :

  • sól, pieprz
  • cukier do smaku dla równowagi smakowej [sałatka ma być słodko-kwaśna]
  • sok z całej dużej cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki wody mineralnej

Wykonanie :

Przygotowane warzywa wymieszać w misce i zalać przygotowanym [zblendowanym na gładko] dressingiem i bardzo dokładnie wymieszać. Lekko schłodzić i od razu podawać.