Składniki :
- 2 upieczone z oliwą i solą fenkuły [kopry włoskie] a następnie posiekane w paski
- 2 posiekane marchewki w słupki lub utarte na tarce bądź strugaczką do warzyw w długie cienkie wstążki
- 3 jabłka pokrojone w cząstki i obficie zlane sokiem cytrynowym
- 1 mała czerwona cebula pokrojona w piórka
Dressing :
- sól, pieprz
- cukier do smaku dla równowagi smakowej [sałatka ma być słodko-kwaśna]
- sok z całej dużej cytryny
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- łyżka oliwy
- 2 łyżki wody mineralnej
Wykonanie :
Przygotowane warzywa wymieszać w misce i zalać przygotowanym [zblendowanym na gładko] dressingiem i bardzo dokładnie wymieszać. Lekko schłodzić i od razu podawać.