Składniki :
- 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego usmażonego z 1 posiekaną drobno cebulą, z solą, pieprzem, chili, przyprawą do wieprzowiny, łyżką pasty tamaryndowej
- 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
- 2 szklanki poszatkowanej marchewki
- 2 szklanki zielonej ugotowanej fasolki
- kiełki fasolki do podania
- szczypiorek do podania
Sos :
- 2 łyżki oliwy z chili
- 1 posiekana papryczka chili
- 2 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych [mogą być solone]
- 2 przeciśnięte ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- sok z 1 cytryny
- sól do doprawienia sosu
Wykonanie :
W pierwszej kolejności należy przygotować mięso. Następnie na półmisku rozłożyć wymieszaną kapustę z marchewką, posypać fasolką, rozłożyć usmażone mięso, polać wcześniej przygotowanym sosem i przybrać kiełkami i szczypiorkiem.