Składniki :

  • 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego usmażonego z 1 posiekaną drobno cebulą, z solą, pieprzem, chili, przyprawą do wieprzowiny, łyżką pasty tamaryndowej
  • 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty
  • 2 szklanki poszatkowanej marchewki
  • 2 szklanki zielonej ugotowanej fasolki
  • kiełki fasolki do podania
  • szczypiorek do podania

Sos :

  • 2 łyżki oliwy z chili
  • 1 posiekana papryczka chili
  • 2 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych [mogą być solone]
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru brązowego
  • sok z 1 cytryny
  • sól do doprawienia sosu

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy przygotować mięso. Następnie na półmisku rozłożyć wymieszaną kapustę z marchewką, posypać fasolką, rozłożyć usmażone mięso, polać wcześniej przygotowanym sosem i przybrać kiełkami i szczypiorkiem.