Składniki :

  • 4 dojrzałe pomidory
  • 1 ogórek wąż
  • 100 g sera owczego
  • 1 czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • łyżeczka octu winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • oregano
  • bazylia
  • tymianek
  • 14 czarnych oliwek
  • 6 zielonych oliwek
  • kilka kaparów
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Pomidory pokroić w grubą kostkę, podobnie zrobić z ogórkiem.
Cebulę posiekać w bardzo cienkie półkrążki.
Ser pokroić w kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
Oliwki poprzekrawać na pół.
Kapary zostawić w całości lub posiekać.
Do oliwy dodać ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystkie zioła, sól i pieprz i całość zmiksować na gładki mus blenderem.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z dressingiem.