Składniki :
- 4 dojrzałe pomidory
- 1 ogórek wąż
- 100 g sera owczego
- 1 czerwona cebula
- oliwa z oliwek
- łyżeczka octu winnego
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki natki pietruszki
- oregano
- bazylia
- tymianek
- 14 czarnych oliwek
- 6 zielonych oliwek
- kilka kaparów
- sól, pieprz
Wykonanie :
Pomidory pokroić w grubą kostkę, podobnie zrobić z ogórkiem.
Cebulę posiekać w bardzo cienkie półkrążki.
Ser pokroić w kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
Oliwki poprzekrawać na pół.
Kapary zostawić w całości lub posiekać.
Do oliwy dodać ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystkie zioła, sól i pieprz i całość zmiksować na gładki mus blenderem.
Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z dressingiem.