Składniki :

  • 0,5 kg fasolki szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki i ugotowanej w osolonej wodzie
  • 1 czerwona cebulka pokrojona w piórka
  • pęczek rzodkiewek pokrojonych w plasterki
  • opakowanie pokruszonego sera feta
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 10 zielonych oliwek do podania
  • 15 pomidorków scherry
  • dressing : łyżka octu winnego, 3 przeciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, oregano, 2 łyżki oliwy [najlepiej orzechowej]

Wykonanie :

Fasolkę po ugotowaniu i odcedzeniu przełożyć do dużej misy i od razu zalać przygotowanym dressingiem. Dodać cebulę, rzodkiewki, pokruszoną fetę, oliwki w całości, pokrojone pomidorki a następnie całość delikatnie wymieszać. Podawać do mięs z grilla. Dla urozmaicenia sałatki można do niej dodać małe grzanki czosnkowe.