Składniki :
- 0,5 kg fasolki szparagowej pokrojonej na mniejsze kawałki i ugotowanej w osolonej wodzie
- 1 czerwona cebulka pokrojona w piórka
- pęczek rzodkiewek pokrojonych w plasterki
- opakowanie pokruszonego sera feta
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 10 zielonych oliwek do podania
- 15 pomidorków scherry
- dressing : łyżka octu winnego, 3 przeciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, oregano, 2 łyżki oliwy [najlepiej orzechowej]
Wykonanie :
Fasolkę po ugotowaniu i odcedzeniu przełożyć do dużej misy i od razu zalać przygotowanym dressingiem. Dodać cebulę, rzodkiewki, pokruszoną fetę, oliwki w całości, pokrojone pomidorki a następnie całość delikatnie wymieszać. Podawać do mięs z grilla. Dla urozmaicenia sałatki można do niej dodać małe grzanki czosnkowe.