Składniki :
- kapusta pekińska
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- kukurydza
- koperek
- jogurt naturalny
- keczup pikantny
- olej
- masło
- sól, pieprz, czubryca zielona, curry, papryka czerwona
- ogórki kiszone
- pomidor [ilość wedle upodobań i wielkości pomidorów]
- sos sałatkowy koperkowy lub inny np. winegret, włoski itp.
- seler konserwowy
- czosnek
Wykonanie :
Kapustę pekińską drobno poszatkować i wymieszać z sosem sałatkowym koperkowym i dodać dodatkowo świeżego koperku.
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę, przyprawić wszystkimi przyprawami i usmażyć na oleju z masłem.
Kukurydzę osączyć na sitku i przepłukać pod bieżącą wodą.
Ogórki pokroić w grubszą kostkę.
Seler przepłukać i pokroić na krótsze nitki.
Pomidora pokroić w kostkę podobną do ogórków.
Z jogurtu, keczupu, czosnku i soli zrobić sos. [proporcje dowolne ale najlepiej smakuje w proporcjach 3:1 – więcej jogurtu, mniej keczupu]
W naczyniu układać warstwowo kapustę, mięso i kolejno warzywa, smarować sosem i znów powtórzyć wszystkie warstwy aż do wyczerpania składników.