Składniki :
- 1 czerwona papryka
- kapusta pekińska
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 2 białe cebule
- ogórki konserwowe
- kukurydza
- keczup
- majonez
- jogurt naturalny
- 4 pomidory
- sól, pieprz, przyprawa do gyrosa, chili, curry
- 1 ząbek czosnku
- koperek
Wykonanie :
Szklankę majonezu wymieszać z 1/3 szklanki keczupu i 1/3 szklanki jogurtu naturalnego.
Dodać przeciśnięty czosnek, posiekany koperek, chili i szczyptę curry i sos zmiksować blenderem.
Kapustę posiekać drobno, paprykę, pomidory, ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę pokroić w piórka.
Pierś pokroić w cieniutkie paseczki, przyprawić solą, pieprzem, curry, chili i przyprawą do gyrosa i usmażyć na rumiano z dodatkiem cebuli, przestudzić.
W głębokim naczyniu układać warstwowo kapustę, kurczaka z cebulą, paprykę, pomidory, ogórki, kukurydzę i polać sosem.
Warstwy powtarzać do wyczerpania składników.