Składniki :

  • – 4 – 6 dużych piersi z kurczaka
  • – kapusta pekińska
  • – 3 duże marchewki
  • – 3 duże czerwone cebule
  • – sporo ogórków kiszonych
  • – sól, opakowanie słodkiej papryki i curry
  • – duży majonez i keczup
  • – 8 ząbków czosnku

Wykonanie :

Piersi pokroić w dość drobną kostkę, przyprawić solą, całym opakowaniem curry i czerwonej papryki i oliwą . Dobrze wymieszać i smażyć na ostrym ogniu . Odstawić do przestygnięcia . Kapustę drobno posiekać i porządnie osolić . Marchew utrzeć na wiórki, cebulę pokroić w drobne półplasterki, ogórki w cienkie plasterki .

SOS :

Majonez połączyć z keczupem [ilość keczupu wedle upodobań] i przeciśniętym czosnkiem . Odstawić do przegryzienia się smaków . W salaterce układać warstwowo : kapusta -> marchew -> cebula -> ogórek -> kurczak -> sos . Czynność powtarzać do wyczerpania składników .