Składniki :
- – 4 – 6 dużych piersi z kurczaka
- – kapusta pekińska
- – 3 duże marchewki
- – 3 duże czerwone cebule
- – sporo ogórków kiszonych
- – sól, opakowanie słodkiej papryki i curry
- – duży majonez i keczup
- – 8 ząbków czosnku
Wykonanie :
Piersi pokroić w dość drobną kostkę, przyprawić solą, całym opakowaniem curry i czerwonej papryki i oliwą . Dobrze wymieszać i smażyć na ostrym ogniu . Odstawić do przestygnięcia . Kapustę drobno posiekać i porządnie osolić . Marchew utrzeć na wiórki, cebulę pokroić w drobne półplasterki, ogórki w cienkie plasterki .
SOS :
Majonez połączyć z keczupem [ilość keczupu wedle upodobań] i przeciśniętym czosnkiem . Odstawić do przegryzienia się smaków . W salaterce układać warstwowo : kapusta -> marchew -> cebula -> ogórek -> kurczak -> sos . Czynność powtarzać do wyczerpania składników .