Składniki :

  • dressing : 2 przeciśnięte ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, 5 pomidorków koktajlowych
  • pęczek rzodkiewek
  • opakowanie średnich krewetek
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 szklanki kaszy bulgur – ugotowane w osolonej wodzie
  • 1 małe chili
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • koperek do podania
  • 1 mała cebula

Wykonanie :

Na maśle podsmażyć posiekaną cebulkę z czosnkiem, dodać krewetki, sól, pieprz, posiekane chili, sos ostrygowy i smażyć całość aż krewetki będą miękkie. Następnie dodać ugotowany bulgur i całość wymieszać na patelni na ciepło by bulgur wciągnął smaki ze smażenia z patelni i dokładnie pokrył się wszystkimi dodatkami. Następnie dodać zmiksowany dressing i całość wymieszać. Podawać z dodatkiem posiekanych rzodkiewek i koperku gdy całość będzie ostudzona.