Składniki :
- dressing : 2 przeciśnięte ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sok z połowy cytryny, sól, pieprz, 5 pomidorków koktajlowych
- pęczek rzodkiewek
- opakowanie średnich krewetek
- łyżeczka masła
- łyżeczka soku z cytryny
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 szklanki kaszy bulgur – ugotowane w osolonej wodzie
- 1 małe chili
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- koperek do podania
- 1 mała cebula
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć posiekaną cebulkę z czosnkiem, dodać krewetki, sól, pieprz, posiekane chili, sos ostrygowy i smażyć całość aż krewetki będą miękkie. Następnie dodać ugotowany bulgur i całość wymieszać na patelni na ciepło by bulgur wciągnął smaki ze smażenia z patelni i dokładnie pokrył się wszystkimi dodatkami. Następnie dodać zmiksowany dressing i całość wymieszać. Podawać z dodatkiem posiekanych rzodkiewek i koperku gdy całość będzie ostudzona.