Składniki :

  • 2 opakowania małych krewetek usmażonych z 1 ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny na oliwie z masłem
  • 1 pierś z kurczaka pokrojona w drobną kosteczkę przyprawiona curry i ostrą papryką i usmażona na maśle
  • 2 opakowania rukoli
  • 1 czerwona papryka drobno pokrojona
  • 2 pomarańcze obrane z białej skórki i pozostawione w dużych cząstkach
  • orzeszki nerkowca do posypania sałatki

Dressing :

  • 1 łyżka majonezu
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • odrobina cukru
  • sól, pieprz
  • jedna obrana cząstka pomarańczy

Wykonanie :

Na półmisku rozłożyć całą rukolę, następnie rozłożyć usmażonego kurczaka, krewetki, posiekaną paprykę i cząstki pomarańczy. Składniki sosu połączyć i zmiksować na gładką emulsję. Sałatkę polać sosem i posypać orzeszkami.