Składniki :
- 2 opakowania małych krewetek usmażonych z 1 ząbkiem czosnku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny na oliwie z masłem
- 1 pierś z kurczaka pokrojona w drobną kosteczkę przyprawiona curry i ostrą papryką i usmażona na maśle
- 2 opakowania rukoli
- 1 czerwona papryka drobno pokrojona
- 2 pomarańcze obrane z białej skórki i pozostawione w dużych cząstkach
- orzeszki nerkowca do posypania sałatki
Dressing :
- 1 łyżka majonezu
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- sok z połowy cytryny
- odrobina cukru
- sól, pieprz
- jedna obrana cząstka pomarańczy
Wykonanie :
Na półmisku rozłożyć całą rukolę, następnie rozłożyć usmażonego kurczaka, krewetki, posiekaną paprykę i cząstki pomarańczy. Składniki sosu połączyć i zmiksować na gładką emulsję. Sałatkę polać sosem i posypać orzeszkami.