Składniki :

  • 3 cykorie
  • pół sałaty lodowej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek wąż
  • 2 małe czerwone cebule
  • pomidorki koktajlowe
  • puszka szparagów
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • opakowanie krewetek koktajlowych
  • opakowanie krewetek królewskich
  • mały słoiczek majonezu
  • mały jogurt naturalny
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • czubata łyżka masła
  • łyżka ostrej musztardy
  • 5 łyżek ostrej oliwy

Wykonanie :

Cykorie posiekać razem z sałatą lodową, ułożyć na półmisku. Ogórka i paprykę pokroić dowolnie i ułożyć na sałatach. Dodać posiekaną w cienkie prążki cebulę, przekrojone na pół pomidorki, podzielone na mniejsze kawałki szparagi i po bokach udekorować jajkami na twardo pokrojonymi na ćwiartki. Krewetki usmażyć na maśle z oliwą, przyprawami, przeciśniętym czosnkiem, cytryną, ostudzić, wmieszać w nie jogurt z majonezem, musztardę, doprawić do smaku i takim sosem polać sałatkę.