Składniki :

  • 2 miękkie awokado pokrojone na grube kawałki
  • opakowanie chipsów tortilla – podpieczonych w piekarniku
  • tarty ser cheddar do posypania upieczonych [gorących] tortilli
  • mix dowolnych ulubionych ziaren np dyni, słonecznika
  • 2 sałaty rzymskie
  • sok z 1 limonki
  • 1 ostra chili
  • kiełki rzodkiewki lub inne do podania
  • 10 średnich krewetek podsmażonych na maśle z cytryną i solą
  • sól, pieprz, 3 łyżki oliwy

Wykonanie :

Na początku należy zrobić dressing – zmiksować cały sok z limonki z oliwą, solą i pieprzem a następnie dodać posiekaną drobno papryczkę chili. Na półmisku ułożyć poszarpaną sałatę, awokado, przybrać upieczonymi i posypanymi serem chipsami tortilla, ułożyć usmażone krewetki razem z masłem ze smażenia, przybrać kiełkami, polać sosem i na koniec posypać ziarnami. Od razu podawać.