Składniki :
- 2 miękkie awokado pokrojone na grube kawałki
- opakowanie chipsów tortilla – podpieczonych w piekarniku
- tarty ser cheddar do posypania upieczonych [gorących] tortilli
- mix dowolnych ulubionych ziaren np dyni, słonecznika
- 2 sałaty rzymskie
- sok z 1 limonki
- 1 ostra chili
- kiełki rzodkiewki lub inne do podania
- 10 średnich krewetek podsmażonych na maśle z cytryną i solą
- sól, pieprz, 3 łyżki oliwy
Wykonanie :
Na początku należy zrobić dressing – zmiksować cały sok z limonki z oliwą, solą i pieprzem a następnie dodać posiekaną drobno papryczkę chili. Na półmisku ułożyć poszarpaną sałatę, awokado, przybrać upieczonymi i posypanymi serem chipsami tortilla, ułożyć usmażone krewetki razem z masłem ze smażenia, przybrać kiełkami, polać sosem i na koniec posypać ziarnami. Od razu podawać.