Składniki :

  • makaron penne lub muszelki
  • mozzarella w kulkach – sałatkowa mała
  • czerwone pomidorki koktajlowe
  • żółte pomidorki koktajlowe
  • świeża bazylia
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • czerwona papryka
  • żółta papryka

Wykonanie :

Na początku należy zrobić dressing z przeciśniętego czosnku, oliwy, soku cytrynowego i przypraw.
Makaron ugotować w osolonej wodzie, przepłukać w zimnej wodzie, przełożyć do salaterki, polać zrobionym dressingiem i dokładnie wymieszać.
Mozzarellę poprzekrawać na połówki, to samo zrobić z pomidorkami a papryki pokroić w kosteczkę.
Na koniec posiekać bazylię i razem z przygotowanymi warzywami całość dodać do makaronu i razem wymieszać.