Składniki :

  • 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, przyprawiona solą, pieprzem, curry, słodką, ostrą i wędzoną papryką i usmażona na maśle
  • grzanki czosnkowe [upieczone w tosterze lub piekarniku kromki chleba natarte na ciepło przekrojonym lub przeciśniętym czosnkiem]
  • Usmażona na maśle z oliwą i dodatkiem czerwonego octu winnego, soli i pieprzu posiekana drobno cebula z 3 ząbkami czosnku, 1 posiekaną drobno cukinią, 10 małymi pokrojonymi pieczarkami, 10 małymi pokrojonymi pomidorkami, 10 oliwkami zielonymi pokrojonymi w plasterki i dwiema czerwonymi i dwiema żółtymi paprykami pokrojonymi w paski
  • bazylia do podania
  • kapary do podania
  • czerwona cebula pokrojona w piórka do podania

Wykonanie :

Po usmażeniu warzyw z grzybami i kurczaka należy ułożyć całość na półmisku i przybrać na koniec cebulą, kaparami i bazylią. Po wierzchu przed samym podaniem posypać całość grzankami pokrojonymi w kostki lub oddzielnie podać całe kromki.